Georgia Ramon Carolina Reaper Chilli Tmavá 70%


180 Kč

Ve slevě produkt Georgia Ramon Carolina Reaper Chilli Tmavá 70% od výrobce Georgia Ramon u nás najdete téměř zadarmo za 180 Kč.

EXTRÉMNĚ PÁLIVÉ! Tato čokoláda obsahuje zatím nejpálivější papričku na světe Carolina Reaper. Tabulka je tak pálivá, že doporučujeme vychutnávat opatrně. Nejvíc si čokoládu vychutnáte, když necháte čtvereček rozpustit na jazyku. Nevhodné pro děti a přátele, kteří nemají rádi extrémně pálivé Tmavá čokoláda vylepšená o Carolina Reaper, nejžhavější chilli na světě. S průměrem 1 569 300 Scoville a špičkovými hodnotami přes 2 200 000 Scoville. Tato odrůda chilli získala v listopadu 2013 zápis do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější na světě. Tato čokoláda nezná slitování, jen bolest. Pro opravdové gurmánské masochisty. Tahle tabulka nemá právo na existenci, kromě toho, že si mnoho lidí užívá, když jim do hlavy stoupá horká bolest chilli. Varovali jsme vás! Jen pro opravdu otrlé !!! Úroveň Scoville:  10+ (1 569 300 Scoville) Kde se vzala Carolina Reaper? Poprvé byla tato chilli paprička představena světu v roce 2012. Carolina Reaper byla vyšlechtěna panem Edem Curriem s jižní Karolíny. Jedná se o hybridní chilli papričku druhu Capsicum Chinense (paprika čínská). Byla vytvořena jako kříženec mezi chilli papričkou Naga Bhut Jolokií (nejpálivější chilli paprička do roku 2007) a červeným Habanerem.   Složení: kakaová hmota *, surový třtinový cukr *, kakaové máslo *, chilli prášek Carolina Reaper (0,3%) * Z kontrolovaného organického pěstování. Celkový podíl organických surovin: 99,7% DE-ÖKO-003 Obsah kakaa: 70% Kakaová odrůda: Dominikánská republika - Eco Caribe - Trinitario Bez lepku Vegan Může obsahovat stopy ořechů a mléka. O Georgia Ramon Společnost Georgia Ramon založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmannová v bonnské čtvrti Oberkassel. Kavárna s malou výstavní produkcí vybízela k posezení a ochutnávání. Poptávka po dobré čokoládě každým rokem rostla. V Německu i na mezinárodní úrovni bylo možné na pultech najít stále více čokolád značky Georgia Ramona.   V roce 2017 byl její úspěch oceněn cenou "Nejlepší mezinárodní nováček" od Academy of Chocolate. Phillip Butzmann V listopadu 2020 byla štafeta předána mladší generaci.   Phillip Butzmann byl vyučený cukrář a certifikovaný čokolatiér (ZDS Solingen). Kromě několika stáží u různých výrobců čokolády z bobů vystudoval potravinářskou technologii na Vysoké škole aplikovaných věd v Ostwestfalen-Lippe se specializací na cukrářskou technologii. Mise Georgia Ramon je německý výrobce čokolády bean-to-bar. Pro nás čokoláda začíná u bobů. Na rozdíl od velkých výrobců je pro nás důležité, abychom si kakaové boby pražili a mleli sami, aby se plně projevila jejich chuť. Každý původ má jedinečnou chuť a my vždy hledáme nové příchutě. K výrobkům Udržitelnost, fair trade a proti dětské práci Velkou pozornost věnujeme tomu, odkud a od koho získáváme naše suroviny. Část kakaových bobů nakupujeme přímo od majitelů plantáží a družstev, ale také od důvěryhodných obchodníků s kakaem. Kreativita Základem naší práce jsou klasické chutě. Chceme však vytvářet i nové chuťové zážitky: Veganská čokoláda s červenou řepou a kokosem, hořká čokoláda s liškami nebo ovocná a kyselá malinová čokoláda s jemným růžovým olejem ukazují, co je s čokoládou možné a chutné.
Druh Tmavá
Procento kakaa 70
Alergeny Pálivé
Dovozce pro ČR Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří