Mandle V MEDU A SOLI v celofánu 200g
129 Kč
Exkluzívní produkt Mandle V MEDU A SOLI v celofánu 200g od výrobce Nutworld.cz u nás najdete výhodně za 129 Kč.
-
Výrobce/Značka:
- EAN: 3663
Skořápkové plody dražované Složení: MANDLE jádra pražená půlky, cukr, ARAŠÍDOVÝ olej, med, sůl, suš. bramborový škrob Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě Minimální trvanlivost: 12 měsíců Země původu: USA Ochucování všech oříšků probíhá v ČR z produktů vysoké kvality na kontinuální horkovzdušné pražičce, kde dochází k postupnému zvyšování teploty (horkým vzduchem) bez použití oleje, to znamená, že se zachovává chuť oříšků a nezvyšuje se kalorická hodnota. Všechny aromata jsou bez alergenů a neobsahují GMO. Použitý škrob je bezlepkový. Vhodné pro vegany. Balení probíhá v ochranné atmosféře, to taky zvyšuje trvanlivost výrobku a zachovává stávající chuť i kvalitu oříšků. Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu. Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem. energetická hodnota: 2510kj /607kcal tuky: 51g z toho nasycené mastné kyseliny: 5,2g sacharidy: 11g z toho cukry: 10g bílkoviny: 20g sůl: 1,8g Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem. Z níže uvedených důvodů jsou mandle jedny z nejvšestrannějších ořechů. K tomu, aby splnily své předpoklady pro lidské zdraví, stačí jedna hrst mandlí denně. Ideální formou jsou mandle syrové a přes noc namočené ve vlažné vodě. Při neodolatelné chuti a nedostatku času můžeme mandle namočit do vody se solí, která celý proces urychlí a uvolní tak veškerý svůj potenciál. Zdravotní aspekty: mandle prokazatelně snižují špatný cholesterol slouží k prevenci rakoviny tlustého střeva a rakoviny prsu obecně jsou mandle velmi dobrým antioxidantem snižují riziko Alzheimerovy choroby (což nám udělá i stravování s nižším příjmem sacharidů zlepšuje výkon mozku stabilizují hladinu cukru v krvi posilují kosterní systém a zuby (vápník a fosfor) Výživové aspekty: Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené ( uzené , solené , v medu a soli ), jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel. Můžeme je využít nakrájené na plátky , ve vločkách,jako mouku , olej, máslo nebo mandlové mléko. mandle jsou kvalitním zdrojem energie (tj. energie, která vás dokáže zasytit, dodá vám vitaminy, minerály, zdravé tuky, vlákninu apod. ) mandle snižují hladinu cukru v krvi a glykemický index potravin.