Mandle V MEDU A SOLI v celofánu 200g


129 Kč

Exkluzívní produkt Mandle V MEDU A SOLI v celofánu 200g od výrobce Nutworld.cz u nás najdete výhodně za 129 Kč.

Skořápkové plody dražované Složení: MANDLE jádra pražená půlky, cukr,   ARAŠÍDOVÝ olej,   med, sůl, suš. bramborový škrob Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě Minimální trvanlivost:  12 měsíců Země původu: USA Ochucování všech oříšků probíhá v ČR z produktů vysoké kvality na kontinuální horkovzdušné pražičce, kde dochází k postupnému zvyšování teploty (horkým vzduchem) bez použití oleje, to znamená, že se zachovává chuť oříšků a nezvyšuje se kalorická hodnota. Všechny aromata jsou bez alergenů a neobsahují GMO. Použitý škrob je bezlepkový. Vhodné pro vegany. Balení probíhá v ochranné atmosféře, to taky zvyšuje trvanlivost výrobku a zachovává stávající chuť i kvalitu oříšků. Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu. Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.    energetická    hodnota:  2510kj /607kcal      tuky:  51g  z toho nasycené   mastné kyseliny:  5,2g  sacharidy:  11g  z toho cukry:  10g  bílkoviny:  20g  sůl:  1,8g     Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem. Z níže uvedených důvodů jsou mandle jedny z nejvšestrannějších ořechů. K tomu, aby splnily své předpoklady pro lidské zdraví, stačí jedna hrst mandlí denně. Ideální formou jsou mandle syrové a přes noc namočené ve vlažné vodě. Při neodolatelné chuti a nedostatku času můžeme mandle namočit do vody se solí, která celý proces urychlí a uvolní tak veškerý svůj potenciál.   Zdravotní aspekty: mandle   prokazatelně snižují špatný cholesterol slouží k prevenci rakoviny tlustého střeva a rakoviny prsu obecně jsou mandle velmi dobrým antioxidantem snižují riziko Alzheimerovy choroby (což nám udělá i stravování s nižším příjmem sacharidů zlepšuje výkon mozku stabilizují hladinu cukru v krvi posilují kosterní systém a zuby (vápník a fosfor) Výživové aspekty: Mandle   můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené ( uzené ,   solené ,   v medu a soli ), jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel. Můžeme je využít nakrájené na   plátky , ve vločkách,jako   mouku , olej,   máslo   nebo mandlové mléko. mandle   jsou kvalitním zdrojem energie (tj. energie, která vás dokáže zasytit, dodá vám vitaminy, minerály, zdravé tuky, vlákninu apod. ) mandle   snižují hladinu cukru v krvi a glykemický index potravin.