Ořechový motýlek - mandle CITRÓNOVÉ 100g
65 Kč
Designový produkt Ořechový motýlek - mandle CITRÓNOVÉ 100g od výrobce Nutworld.cz u nás najdete po slevě za 65 Kč.
-
Výrobce/Značka:
- EAN: 3738
Skořápkové plody dražované Složení: Cukr, MANDLE JÁDRA 20%, kakaová hmota 50%, kakaové máslo, SYROVÁTKA (MLÉČNÁ), arabská guma (E414), slunečnicový olej, přírodní borůvkové aroma, Tapiokový dextrin, Emulsifier (E322) SOJOVÝ lecitin, přírodní vanilkové aroma, barviva (E171), barviva (E101), glukózový sirup Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě Minimální trvanlivost: 12 měsíců Země původu: Holandsko Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu. Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem. energetická hodnota: 2142kj /512kcal tuky: 25g z toho nasycené mastné kyseliny: 8,8g sacharidy: 62,8g z toho cukry: 55,4g bílkoviny: 7,9g sůl: 0,098g Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem. Z níže uvedených důvodů jsou mandle jedny z nejvšestrannějších ořechů. K tomu, aby splnily své předpoklady pro lidské zdraví, stačí jedna hrst mandlí denně. Ideální formou jsou mandle syrové a přes noc namočené ve vlažné vodě. Při neodolatelné chuti a nedostatku času můžeme mandle namočit do vody se solí, která celý proces urychlí a uvolní tak veškerý svůj potenciál. Jelikož jsou mandle ve slupce, je na místě mandle namočit na několik hodin a teprve poté je konzumovat. Předejdeme problémům s trávením a získáme veškeré množství látek, které mandle nabízejí. Mandle prokazatelně snižují cholesterol a cukr v krvi. Důvodem je fakt, že je to skvělý antioxidant , který odvádí volné radikály a odpad z těla. S nižují riziko Alzheimerovy choroby a zlepšují výkon mozku. Přítomnost vápníku posiluje kosterní systém a zuby. Dalším minerálem je hořčík , prekurzor správného fungování nervové soustavy. Podílí se až na 300 chemických procesech v lidském těle. Mimo jiné jeho přísun před spánkem prohlubuje jeho hlubokou fázi a zkracuje dobu usínání. Pravidelný přísun brání křečím a mentální pohodě. Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené ( uzené , solené , v medu a soli ), jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel. Můžeme je využít nakrájené na plátky , ve vločkách,jako mouku , olej, máslo nebo mandlové mléko. Existují dva typy mandlí, hořká (semena amygdali amarum) a sladká (semena amygdali dulcis). Hořké mandle lze jen těžko rozlišit od sladkých, mají vyšší obsah amygdalinu, látky, která má na svědomí hořkou chuť. Mezi nejlepší druhy sladkých mandlí patří mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Nejmenší a nejlevnější jsou mandle z Maroka. A jak má vypadat dobrá mandle? Musí být sladká, tvrdá, uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově. Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít nažluklou příchuť. Existuje cca 30 druhů mandlí, které se pěstují v Kalifornii. Nonpareil a carmel mají největší zastoupení. .