Mandle loupané pražené solené v celofánku a kelímku 180g
149 Kč
Zlevněný produkt Mandle loupané pražené solené v celofánku a kelímku 180g od výrobce Nutworld.cz u nás najdete po slevě za 149 Kč.
-
Výrobce/Značka:
- EAN: 3618
Výška kelímku 12cm Skořápkové plody Složení: jádra MANDLÍ 100%, slunečnicový olej, himalájská sůl Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě Minimální trvanlivost: 6 - 10 měsíců Země původu: USA (vyrobeno v ČR) Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu. Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem. energetická hodnota: 2671kj /638kcal tuky: 52g z toho nasycené mastné kyseliny: 4g sacharidy: 19,2g z toho cukry: 4,8g bílkoviny: 18,3g sůl: 1,4g Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem. Z níže uvedených důvodů jsou mandle jedny z nejvšestrannějších ořechů. K tomu, aby splnily své předpoklady pro lidské zdraví, stačí jedna hrst mandlí denně. Ideální formou jsou mandle syrové a přes noc namočené ve vlažné vodě. Při neodolatelné chuti a nedostatku času můžeme mandle namočit do vody se solí, která celý proces urychlí a uvolní tak veškerý svůj potenciál. Zdravotní aspekty: mandle prokazatelně snižují špatný cholesterol slouží k prevenci rakoviny tlustého střeva a rakoviny prsu obecně jsou mandle velmi dobrým antioxidantem snižují riziko Alzheimerovy choroby (což nám udělá i stravování s nižším příjmem sacharidů) zlepšuje výkon mozku stabilizují hladinu cukru v krvi posilují kosterní systém a zuby (vápník a fosfor) Výživové aspekty: Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené ( uzené , solené , v medu a soli ), jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel. Můžeme je využít nakrájené na plátky , ve vločkách,jako mouku , olej, máslo nebo mandlové mléko. mandle jsou kvalitním zdrojem energie (tj. energie, která vás dokáže zasytit, dodá vám vitaminy, minerály, zdravé tuky, vlákninu apod. ) mandle snižují hladinu cukru v krvi a glykemický index potravin jsou vhodné i pro těhotné ženy díky vápníku a hořčíku mají vliv na sílu a kvalitu vlasů, nehtů a zesílení kosterního sytému, mohou sloužit jako prevence křečí Jak poznat dobré mandle? Existují dva typy mandlí, hořká (semena amygdali amarum) a sladká (semena amygdali dulcis). Hořké mandle lze jen těžko rozlišit od sladkých, mají vyšší obsah amygdalinu, látky, která má na svědomí hořkou chuť. Mezi nejlepší druhy sladkých mandlí patří mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Nejmenší a nejlevnější jsou mandle z Maroka. A jak má vypadat dobrá mandle? Musí být sladká, tvrdá, uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově. Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít nažluklou příchuť. Existuje cca 30 druhů mandlí, které se pěstují v Kalifornii. Nonpareil a carmel mají největší zastoupení. MANDLE NONPAREIL oblíbená a vyhledávaná odrůda mandlí, která má široké použití, snadno se blanšíruje střední plochý tvar s hladkým povrchem jsou křupavé a mají ořechovou chuť mají tenkou skořápku a snadno se rozlousknou rukama mají světle hnědou slupku a ostré tvary (carmel mají tmavější slupku) mandle jsou tvrdší, ploché, dlouhé, s tvrdší slupkou MANDLE CARMEL mandle mají mírně vrásčitý povrch (nejsou tak hladké jako Nonpareil), středně úzký - kulatý dlouhý tvar, tmavě hnědou slupku používají se pro pečení a blanšírovaný .