Mandle CITRÓN v celofánu 200g


129 Kč

Exkluzívní produkt Mandle CITRÓN v celofánu 200g od výrobce Nutworld.cz u nás najdete výhodně za 129 Kč.

Skořápkové plody dražované Složení:  Cukr, MANDLE JÁDRA 20%, Syrovátka z mléka, kakaová hmota 50%, kakaové máslo, SYROVÁTKA (MLÉČNÁ), arabská guma (E414), slunečnicový olej, přírodní citronové aroma, Tapiokový dextrin, Emulsifier (E322) SOJOVÝ lecithin, přírodní vanilkové aroma, Barviva (E171), Barviva (E101), Glukózový sirup Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě Minimální trvanlivost:  12 měsíců Země původu:   Holandsko . Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu. Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem. Energie kJ 2143 kJ/100 g Energie kcal 512 kcal/100 g Tuky 25. 0 g/100 g Z toho nasycené mastné tuky 8. 8 g/100 g Sacharidy 62. 8 g/100 g Z toho cukry 55. 4 g/100 g Bílkoviny 7. 6 g/100 g sůl 0. 098 g/100 g     Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem.   Z níže uvedených důvodů jsou mandle jedny z nejvšestrannějších ořechů. K tomu, aby splnily své předpoklady pro lidské zdraví, stačí jedna hrst mandlí denně. Ideální formou jsou mandle syrové a přes noc namočené ve vlažné vodě. Při neodolatelné chuti a nedostatku času můžeme mandle namočit do vody se solí, která celý proces urychlí a uvolní tak veškerý svůj potenciál. Jelikož jsou mandle ve slupce, je na místě mandle namočit na několik hodin a teprve poté je konzumovat. Předejdeme problémům s trávením a získáme veškeré množství látek, které mandle nabízejí.     Zdravotní aspekty: mandle   prokazatelně snižují špatný cholesterol slouží k prevenci rakoviny tlustého střeva a rakoviny prsu obecně jsou mandle velmi dobrým antioxidantem snižují riziko Alzheimerovy choroby (což nám udělá i stravování s nižším příjmem sacharidů) zlepšuje výkon mozku stabilizují hladinu cukru v krvi posilují kosterní systém a zuby (vápník a fosfor) Výživové aspekty: Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené ( uzené ,   solené ,   v medu a soli ), jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel. Můžeme je využít nakrájené na   plátky , ve vločkách,jako   mouku , olej,   máslo   nebo mandlové mléko. mandle   jsou kvalitním zdrojem energie (tj. energie, která vás dokáže zasytit, dodá vám vitaminy, minerály, zdravé tuky, vlákninu apod. ) mandle   snižují hladinu cukru v krvi a glykemický index potravin jsou vhodné i pro těhotné ženy díky vápníku a hořčíku mají vliv na sílu a kvalitu vlasů, nehtů a zesílení kosterního sytému, mohou sloužit jako prevence křečí   Jak poznat dobré mandle? Existují dva typy mandlí, hořká (semena amygdali amarum) a sladká (semena amygdali dulcis). Hořké mandle lze jen těžko rozlišit od sladkých, mají vyšší obsah amygdalinu, látky, která má na svědomí hořkou chuť. Mezi nejlepší druhy sladkých mandlí patří mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Nejmenší a nejlevnější jsou mandle z Maroka. A jak má vypadat dobrá mandle? Musí být sladká, tvrdá, uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově. Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít nažluklou příchuť.   Existuje cca 30 druhů mandlí, které se pěstují v Kalifornii. Nonpareil a carmel mají největší zastoupení.