Ocelot Chocolate - Mléčná čokoláda 50% Femme BIO


220 Kč

Designový produkt Ocelot Chocolate - Mléčná čokoláda 50% Femme BIO od výrobce Ocelot Chocolate u nás najdete levně za 220 Kč.

Výjimečná bio hořká mléčná čokoláda vyrobená ze vzácných kakaových bobů Amelonado vypěstovaných průkopnickým ženským družstvem ve východním Kongu a z bohatého mléka švýcarských hnědých krav, které se pasou v malých stádech na svěžích horských pastvinách. Společnost Ocelot se sídlem ve Skotsku vyrábí výjimečně kvalitní čokoládu ve všech směrech. Nejen obaly, ale také úžasnými kombinacemi chutí. Pro kakao, nebo lépe: čokoládovou hmotu, úzce spolupracují s Original Beans. Složení: Kakaová hmota Original Beans Couverture Femmes de Virunga, kakaové máslo, surový třtinový cukr, sušené plnotučné mléko. Chuťový profil: šálek cappuccina a pražené ořechy. Obsahuje mléko. Vyrobeno v továrně, která zpracovává lepek a ořechy stromů. Náš dodavatel čokolády Original Beans se neúnavně snaží zajistit, aby pěstitelé kakaa měli více než životní příjem (1,78 x Fairtrade Premium) a prostředky, které jim umožní soustředit se na produkci zdravého a kvalitního kakaa a aby se mohli starat nejen o své rodiny, ale také chránit životní prostředí a komunity ve svém okolí. Aby tito farmáři vyprodukovali boby potřebné k výrobě čokolády, pečují o stromy, ručně sbírají kakaové lusky a oddělují boby určené k fermentaci. Po pečlivě kontrolovaném procesu fermentace se kakaové boby suší na slunci, aby si zachovaly své přirozené vlastnosti. Poté se boby ručně loupou a následně se zpracovávají na zrnka, pastu, máslo a prášek. Bio čokoláda s podílem kakaa 70 % se vyrábí z bobů, které se pěstují v národním parku Virunga - nejstarší africké přírodní rezervaci a domově posledních horských goril. Tamní farmáři aktivně pracují na ochraně goril a tohoto vzácného prostředí a boby, které se zde pěstují, odrážejí tuto podivuhodně rozmanitou oblast a vytvářejí čokoládu s bohatou a trpkou chutí tmavého ovoce, zemitého lesního podkladu a kouřového tabáku. Naše 50% bio hořká mléčná čokoláda se vyrábí ze stejných vzácných bobů Amelonado, které pěstuje ženské družstvo ve východním Kongu. Chcete-li si o této úžasné čokoládě přečíst více, klikněte zde. Kdo pro vás vyrobil tuto čokoládu? Máme úžasný tým, který vyrábí a balí vaši čokoládu v našem studiu v Dundee. Seznamte se s nimi zde. Jordon Jaká je vaše oblíbená čokoláda Ocelot a proč? Bílá mandlová. Čokoláda byla v dětství sice vzácnou, ale vždy ceněnou pochoutkou a připomíná mi tehdejší dobu. Kdy na mě mléčné tyčinky vždycky letěly! Nejlepší část vaší práce? Je kreativní, přízemní a vyrovnaná. Je tu spousta velmi detailních složek, které je třeba řídit; ekologické suroviny, stav zásob, evidence zpracovaného zboží. Je to čest pracovat a vytvářet tak kvalitní produkt. Bylo by těžké necítit při tom vášeň. Co nejraději posloucháte při výrobě čokolády? To záleží na dni, hudba, která hraje v pozadí továrny, je eklektická směs. Občas si rád při balení tajně vezmu sluchátka a poslouchám audioknihu. Řekněte nám o sobě něco zajímavého nebo zábavného? Mám rád sólové cvičení, trochu běhání a bouldering. Je to skvělý způsob, jak se soustředit. Máš nějakého hrdinu? Už dlouho jsem nepřemýšlela o tom, kdo nebo co je hrdina, zaměřuji se na svůj vlastní pozitivní výstup pro lidi kolem sebe, většinou pro své nejbližší okolí. Který se od doby spolupráce s Ocelotem rozrostl a rozšířil se i na ty, kteří čokoládu ochutnali a cítí se nadšeni, že o ní se mnou mohou mluvit. Oblíbené místo na světě? Západní pobřeží Skotska, krajinu na konci ničeho ve Skotsku obklopuje zvláštní pocit. Je nedotčená a mystická. Odejít na odpočinek do bothy na úbočí lochanu je sen. Dev Jaká je vaše oblíbená čokoláda Ocelot a proč? Mořská sůl, líbí se mi její jemný chuťový rozdíl oproti obyčejné hořké čokoládě. Nejlepší část vaší práce? Naučit se něco nového na typu práce, který se často nevidí. Co nejraději posloucháte při výrobě čokolády? Mám ráda mix různé hudby - pokud je puštěná nahlas! Řekněte nám o sobě něco zajímavého nebo zábavného? Nábožensky vystupuji se svou kapelou The Marx! Také mě baví fotografování - většinou fotím živou hudbu a město. Máš nějakého hrdinu? Je spousta lidí, jejichž práci obdivuji, ale žádného přímého hrdinu nemám.   Oblíbené místo na světě? Kdekoli v dobré společnosti! Laura Jaká je vaše oblíbená čokoláda Ocelot a proč? Krvavý pomeranč! Líbí se mi, jak je pomerančová příchuť jasná a kontrastuje s hořkou čokoládou. Co je na vaší práci nejlepší? Opravdu mě baví proces balení čokolády. S Jordanem a Devem je zábava pracovat a líbí se mi být v malém týmu. Co nejraději posloucháte při výrobě čokolády? Jakoukoli hudbu, která se hodí k atmosféře dne. Ráno obvykle něco pohodového a po obědě něco zábavnějšího. Dev je obvykle DJ! Řekněte nám o sobě něco zajímavého nebo zábavného? Vařit jsem se naučila díky tomu, že jsem v dětství nábožně sledovala kuchařské pořady. Nedávno jsem začala háčkovat a pracuji na své první šále! Máte nějakého hrdinu? Nemám žádného hrdinu, ale neustále mě inspiruje každý, kdo se snaží udělat svět lepším. Oblíbené místo na světě? Velmi ráda trávím čas na hřbitovech a v knihovnách. Mám ráda klidná, tichá místa s historií. Matt (Zakladatel) Jaká je vaše oblíbená čokoláda Ocelot a proč? Pohanka - miluji kontrast křupavé a jemné mléčné čokolády a sladovou chuť - je to trochu jako malteser, ale lepší. Naše mléčná čokoláda Femme je rozhodně nejhezčí čokoláda, jakou jsem kdy jedla. Nejlepší část vaší práce? Když vidíte svůj výrobek v obchodě nebo kavárně, který jste obdivovali celé roky: cítíte se velmi hrdí a máte pocit, že všechna ta tvrdá práce stála za to. Co nejraději posloucháte, když pracujete v továrně? Výběr hudby nechávám na zaměstnancích a vždy mě potěší (a překvapí) jejich eklektický výběr! V jednu chvíli je to pop 90. let, v další chvíli nějaký finský death metal. Když jsem sám, poslouchám třeba podcast: Oblíbený je třeba Adam Buxton nebo Videoarchiv Quentina Tarantina.   Řekněte nám o sobě něco zajímavého nebo zábavného? Umím žonglovat (až se 4 rajčaty), umím hrát na bicí a dokážu zadržet dech na 4 minuty (ale ne najednou). Máte nějakého hrdinu? Určitě vzhlížím k některým špičkovým šéfkuchařům, jako je Rene Redzepi. Potkal jsem ho, když jsme před pár lety jedli v Nomě, a když jsme tam byli, podržel jsem Larsi Ulrichovi dveře na záchod, takže to byl docela dobrý den. Oblíbené místo na světě? Milia, malá horská osada na Krétě, kde jsem se oženil. Žádná elektřina, jen svíčky, oheň na dřevě, slunce a nejchutnější domácí jídlo - odjíždíte odtamtud jako jiný člověk.
Procento kakaa 50
Alergeny BIO
Dovozce pro ČR Čokolandia, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří