Mandle V HOŘKÉ ČOKOLÁDĚ v celofánu 200g


129 Kč

Kvalitní a levný produkt Mandle V HOŘKÉ ČOKOLÁDĚ v celofánu 200g od výrobce Nutworld.cz u nás najdete nejlevněji za 129 Kč.

Skořápkové plody dražované Složení: MANDLE jádra 28%, hořká čokoláda 70% (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecitin, E476, vanilin), arašídová guma, šelak. Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě Minimální trvanlivost:  12 měsíců Země původu:  Holandsko  Ochucování všech oříšků probíhá v ČR z produktů vysoké kvality na kontinuální horkovzdušné pražičce, kde dochází k postupnému zvyšování teploty (horkým vzduchem) bez použití oleje, to znamená, že se zachovává chuť oříšků a nezvyšuje se kalorická hodnota. Všechny aromata jsou bez alergenů a neobsahují GMO. Použitý škrob je bezlepkový. Vhodné pro vegany. Balení probíhá v ochranné atmosféře, to taky zvyšuje trvanlivost výrobku a zachovává stávající chuť i kvalitu oříšků. Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu. Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.    energetická    hodnota:  2350kj /562kcal      tuky:  39,1g  z toho nasycené   mastné kyseliny:  16,4g  sacharidy:  38,7g  z toho cukry:  32,3g  bílkoviny:  9,4g  sůl:  0,01g     Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem.   Z níže uvedených důvodů jsou mandle jedny z nejvšestrannějších ořechů. K tomu, aby splnily své předpoklady pro lidské zdraví, stačí jedna hrst mandlí denně. Ideální formou jsou mandle syrové a přes noc namočené ve vlažné vodě. Při neodolatelné chuti a nedostatku času můžeme mandle namočit do vody se solí, která celý proces urychlí a uvolní tak veškerý svůj potenciál.   Zdravotní aspekty: mandle   prokazatelně snižují špatný cholesterol slouží k prevenci rakoviny tlustého střeva a rakoviny prsu obecně jsou mandle velmi dobrým antioxidantem snižují riziko Alzheimerovy choroby (což nám udělá i stravování s nižším příjmem sacharidů zlepšuje výkon mozku stabilizují hladinu cukru v krvi posilují kosterní systém a zuby (vápník a fosfor) Výživové aspekty: Mandle   můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené ( uzené ,   solené ,   v medu a soli ), jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel. Můžeme je využít nakrájené na   plátky , ve vločkách,jako   mouku , olej,   máslo   nebo mandlové mléko. mandle   jsou kvalitním zdrojem energie (tj. energie, která vás dokáže zasytit, dodá vám vitaminy, minerály, zdravé tuky, vlákninu apod. ) mandle   snižují hladinu cukru v krvi a glykemický index potravin pokud je rozhozená hladina cukru, ve vás to evokuje stále chutě a máte potřebu se dojídat chvíli po snědeném jídle, což Vám opět rozhazuje glykémii a jste v začarovaném kruhu (hladinu rozhazují sacharidové pokrmy, čím více průmyslově zpracované, tím horší). Pokud si dáte např. banán a k tomu přidáte hrst mandlí, tak vám banán sám o sobě (tolik) nerozhodí hladinu cukru a ještě sytící efekt této např. svačiny bude dostačující do dalšího plánovaného jídla a nebudete mít potřebu se v mezičase dojídat a do samozřejmě spěje i k postupné redukci. (stejně je to například s přidáním do kaší – jen si pohlídat množství)  jsou vhodné i pro těhotné ženy díky vápníku a hořčíku mají vliv na sílu a kvalitu vlasů, nehtů a zesílení kosterního sytému, mohou sloužit jako prevence křečí obsahují slušné procento bílkovin, což je makronutrient, který je základním aspektem dobře sestaveného jídelníčku a okolo nich skládáme další dva: tuky a sacharidy samozřejmě přispívají k psychické pohodě (pokud je celý jídelníček sestavený z kvalitních potravin).