Mandle uzené PRO MUŽE s knírem 180g


149 Kč

Neodolatelný produkt Mandle uzené PRO MUŽE s knírem 180g od výrobce Nutworld.cz u nás najdete nejlevněji za 149 Kč.

Skořápkové plody Složení: MANDLE jádra neloupaná 97,8 %, sůl 1,4%, bramborový škrob 0,4%, kouřové aroma (maltodextrin, E341, kouřové aroma SF-005) 0,4 %, protihrudková látka. Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě Minimální trvanlivost:  12 měsíců Země původu:   USA  Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji a sezamu. Alergeny vyznačeny ve složení velkým písmem.    energetická    hodnota:  2679kj /639kcal      tuky:  53g  z toho nasycené   mastné kyseliny:  4,2g  sacharidy:  19,1g  z toho cukry:  4,7g  bílkoviny:  19,5g  sůl:  1,2g   Mandlovník mohl být jedním z prvních stromů, které lidé kultivovali. V Jordánsku našli archeologové důkazy o "zdomácnělých mandlích", které se datují asi 5 000 let před naším letopočtem. Z níže uvedených důvodů jsou mandle jedny z nejvšestrannějších ořechů. K tomu, aby splnily své předpoklady pro lidské zdraví, stačí jedna hrst mandlí denně. Ideální formou jsou mandle syrové a přes noc namočené ve vlažné vodě. Při neodolatelné chuti a nedostatku času můžeme mandle namočit do vody se solí, která celý proces urychlí a uvolní tak veškerý svůj potenciál. Jelikož jsou mandle ve slupce, je na místě mandle namočit na několik hodin a teprve poté je konzumovat. Předejdeme problémům s trávením a získáme veškeré množství látek, které mandle nabízejí.   Mandle prokazatelně snižují cholesterol a cukr v krvi. Důvodem je fakt, že je to skvělý antioxidant , který odvádí volné radikály a odpad z těla. S nižují riziko Alzheimerovy choroby a zlepšují výkon mozku. Přítomnost vápníku posiluje kosterní systém a zuby. Dalším minerálem je hořčík , prekurzor správného fungování nervové soustavy. Podílí se až na 300 chemických procesech v lidském těle. Mimo jiné jeho přísun před spánkem prohlubuje jeho hlubokou fázi a zkracuje dobu usínání. Pravidelný přísun brání křečím a mentální pohodě. Mandle můžeme konzumovat mnoha způsoby. Můžeme jíst mandle syrové nebo pražené ( uzené ,  solené ,  v medu a soli ), jako svačinu samostatně nebo je přidat do sladkých nebo slaných jídel. Můžeme je využít nakrájené na  plátky , ve vločkách,jako  mouku , olej,  máslo  nebo mandlové mléko. Existují dva typy mandlí, hořká (semena amygdali amarum) a sladká (semena amygdali dulcis). Hořké mandle lze jen těžko rozlišit od sladkých, mají vyšší obsah amygdalinu, látky, která má na svědomí hořkou chuť. Mezi nejlepší druhy sladkých mandlí patří mandle z Valencie, Malagy a Sicílie. Nejmenší a nejlevnější jsou mandle z Maroka. A jak má vypadat dobrá mandle? Musí být sladká, tvrdá, uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově. Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít nažluklou příchuť.   Existuje cca 30 druhů mandlí, které se pěstují v Kalifornii. Nonpareil a carmel mají největší zastoupení. Co byste měli vědět: Druh: Skořápkové plody Složení: jádra MANDLÍ 98%, směs koření kouřového aroma 2% (E621, sůl, maltrodextrin, E504, aroma - obsahuje alergen: SÓJA, MLÉKO, LEPEK, CELER), rostlinný řepkový olej 1,6%, sůl 0,4% Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě Minimální trvanlivost: 8 - 10 měsíců Země původu: Česká republika Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji, SO2 a sezamu.   Alergeny vyznačeny velkým písmem.   Nevhodné pro děti do tří let Výživové údaje 100g  Energetická    hodnota:  2747kj /663kcal     Tuky:  58g   z toho nasycené   mastné kyseliny:  2,6g   S acharidy:  7,3g  z toho cukry:  6,5g  Bílkoviny:  29g   Sůl:  0,1g.