Lyofilizovaný ananas Množství:: 1 Kg


1099 Kč

Neodolatelný produkt Lyofilizovaný ananas Množství:: 1 Kg od výrobce Nutworld.cz u nás najdete výhodně za 1099 Kč.

Co byste měli vědět: Druh: Mrazem sušené ovoce Složení: ANANAS sušený mrazem 100% Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě Minimální trvanlivost: 3 měsíce  Země původu: Čína Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji, SO2 a sezamu.   Alergeny vyznačeny velkým písmem.   Nevhodné pro děti do tří let Výživové údaje 100g  Energetická    hodnota:  1500kj /357kcal     Tuky:  1g   z toho nasycené   mastné kyseliny:  0g   S acharidy:  80g  z toho cukry:  80g  Bílkoviny:  3g   Sůl:  0g Velikosti sáčků Doypack se zipem 50g    85 x 140 x 50mm 100g  110 x 185 x 65mm 200g  130 x 225 x 70mm  500g  160 x 270 x 80mm  1000g  210 x 310 x 110mm 3000g  300 x 370 x 160mm Proč Nutworld. cz?  Vždy čerstvě balené Designové balení Rychlé dodání Vynikající chuť Zkušenosti našich zákazníků „Objednávka je rychle vyřízená, krásně zabalená. Zboží je čerstvé, dobré. Jenom doporučuji. ” „Balíček byl brzy doručen, vše dobře zabaleno, byla jsem se vším moc spokojená. Určitě si zase brzy objednám” Zakladatel a majitel Nutworld. cz Dobrý den,  naše značka se snaží kombinovat originalitu, kvalitu a design.  Vaše spokojenost je pro nás velmi důležitá a proto budeme rádi za Vaše zpětné vazby. A to jak na ořechy, sušené ovoce apod. , ale i na naše dárečky, které nás baví. Chceme pro Vás vytvářet úžasné věci, které budou dobře chutnat, krásně vypadat a budou za rozumné ceny. Děkuji za Vaše zpětné vazby a Vaši důvěru v nás.                                                                                                                                                                Mgr. Jan Vlček Pár zajímavostí o ananasu. Ananas je velmi bohatý na mangan, vitamin A a C, vápník, fosfor a draslík. Dále obsahuje enzym bromelin, který odbourává bílkoviny a napomáhá tedy trávení. Jedlá část ananasu obsahuje průměrně 86 % vody, 10 % sacharidů, 1,2 % vlákniny, 0,3 % bílkovin a 0,1 % tuků. Ananas a jeho účinky: • odvodňuje, odbourává otoky • působí příznivě na trávení • přispívá k úbytku váhy • velmi dobrý zdroj vitamínu C Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.   Je to metoda sušení vlhkých materiálů od potravin až ke květinám či zvlhlým knihám. Principem je zde přeměna zmrzlé vody z pevného stavu do stavu plynného. To má za následek naprosté vysušení předmětu, který se tak stane lehčím, ale výživově totožným. K lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody. Co se ovoce týče, lyofilizace ho vysuší během 24-48h, nechá v něm veškeré zdraví prospěšné látky a prodlouží jeho trvanlivost. Takové brusinky vypadají po tomto procesu úplně stejně, jako čerstvé. Udrží si tvar, ale hmotnost několikanásobně zmenší. Takto upravené potraviny jsou ideální na cesty. Lyofilizací upravené potraviny se hodí do raw jídelníčku, jelikož zde nebyla překročena teplota 42℃. Teplota, které je při lyofilizaci dosahováno se pohybuje kolem -50℃. Zajímavostí je lyofilizace květin pro aranžérské účely, kde květinám vydrží tvar i barevnost v řádech let. Proces trvá od 8 do 14ti dnů a jelikož je tento proces energeticky velmi náročný, cena takového produktu je pochopitelně vyšší. Když bychom chtěli srovnávat tyto dva typy úpravy potravin, tak klasické sušení je finančně velmi nenáročné a člověk nemá takřka žádné omezení a cena sušeného produktu je znatelně nižší než v případě lyofilizace. Ta na druhou stranu potraviny neobere o žádné vitaminy, ani o vitamin C, který se při klasickém sušení vytratí kvůli vyšší teplotě.
Množství: 1 Kg