Lískové oříšky pražené blanšírované Množství:: 500g


209 Kč

Zlevněný produkt Lískové oříšky pražené blanšírované Množství:: 500g od výrobce Nutworld.cz u nás najdete v akci za 209 Kč.

Co byste měli vědět: Druh: Skořápkové plody Složení: LÍSKOVÉ OŘECHY   jádra 100%  Skladování:  Skladujte na temném, chladném a suchém místě Minimální trvanlivost: 6 - 10 měsíců Země původu: Gruzie Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů, sóji, SO2 a sezamu.   Alergeny vyznačeny velkým písmem.   Nevhodné pro děti do tří let Výživové údaje 100g  Energetická    hodnota:  2866kj /684kcal     Tuky:  63g   z toho nasycené   mastné kyseliny:  5,3g   S acharidy:  16g  z toho cukry:  4g   Vláknina:  10,3g  Bílkoviny:  15g   Sůl:  0,02g Velikosti sáčků Doypack se zipem 50g    85 x 140 x 50mm 100g  110 x 185 x 65mm 200g  130 x 225 x 70mm  500g  160 x 270 x 80mm  1000g  210 x 310 x 110mm 3000g  300 x 370 x 160mm Proč Nutworld. cz?  Vždy čerstvě balené Designové balení Rychlé dodání Vynikající chuť Zkušenosti našich zákazníků „Objednávka je rychle vyřízená, krásně zabalená. Zboží je čerstvé, dobré. Jenom doporučuji. ” „Balíček byl brzy doručen, vše dobře zabaleno, byla jsem se vším moc spokojená. Určitě si zase brzy objednám” Zakladatel a majitel Nutworld. cz Dobrý den,  naše značka se snaží kombinovat originalitu, kvalitu a design.  Vaše spokojenost je pro nás velmi důležitá a proto budeme rádi za Vaše zpětné vazby. A to jak na ořechy, sušené ovoce apod. , ale i na naše dárečky, které nás baví. Chceme pro Vás vytvářet úžasné věci, které budou dobře chutnat, krásně vypadat a budou za rozumné ceny. Děkuji za Vaše zpětné vazby a Vaši důvěru v nás.                                                                                                                                                                Mgr. Jan Vlček Pár zajímavostí. Snad všemi oblíbené lískové ořechy, které se dají často najít na zahradách, okrajích lesa či u polních cest. A co vlastně hledáme? Vyšší keř z čeledi břízovitých obývající takřka celou Evropu s působností dosahující až do chladného Norska a k polárnímu kruhu.   Ačkoliv je líska obecná tak hojně rozšířena, mnohem častěji v obchodech vidíme plody příbuzné lísky největší, jejíž plody jsou vyváženy do světa největším producentem Tureckem. Plody lísky obecné jsou mistrem převleků a dají se využít takřka kdekoliv. Sladká či slaná kuchyně? Není problém. V celku, rozdrcené nebo ve formě oříškového másla nebo mléka. Jejich chuť je notoricky známá a používaná bude do konce věků.   Lískové oříšky jsou neuvěřitelně zdravou potravinou, která je lehce dostupná i v českých luzích a hájích. Obsahují vlákninu, vitamin C, D, E, K, B1 a B6, ze stopových prvků je v nich nejvíce zastoupený draslík, fosfor, vápník, síra, hořčík, fosfor, železo, zinek mangan a bór. Z hlediska výživy je ale nejvýznamnější to, že obsahují velké množství nenasycených mastných kyselin a kvalitních bílkovin. Poznávacím znamením všech ořechů je nekonečné množství zdravých tuků, vitamínů a minerálů. Z vitamínu převládá v lískových oříšcích hlavně vitamín E a řada B. Vitamín E je skvělým antioxidantem neboli látkou zabraňující napadání buněk. Napomáhá boji proti stresu, který je příčinou všeho špatného, co se v lidském životě děje. Dlouhodobý nedostatek vitamínu E může v nejhorším případě způsobit neplodnost a řídnutí vlasů.   Olej z lískových ořechů se krom kuchyně využívá právě v kosmetice (vlasové masky) a malířství. Jejich sběr probíhá od září do října, ovlivněný počasím. Samotný plod je uzavřený ve velmi pevné skořápce, která je usazená v „sukýnce“. Právě podle této „sukýnky“ můžeme už na dálku poznat, zda jimi naplnit kapsy, nebo ještě počkat. Z vlastní zkušenosti víme, že pokud je zelená, oříšek nebude ještě úplně ready. V případě hnědé barvy a suché textury máme paradoxně zelenou a sběr může začít. Dřevo lísky je měkké a poměrně dost ohebné. Používá se hlavně v řezbářství a košíkářství. Pro ty, kteří nejsou fanoušky slupky na povrchu plodu máme tip, kterým se jich bezpečně zbavit. Ořechy nejprve několik minut opékáme na suché pánvi. Poté nasypeme na čistou utěrku a tuto vrstvu přikryjeme dalším kusem textilie. Rukami vytvoříme tlak a třením o sobe oříšky přijdou o nahořklou slupku, kterou jako odpadní látku vyhodíme do BIO odpadu. Pokud si rádi vychutnáte chuť lískových ořechů bez slupky bez práce, můžete si od nás zakoupit blanšírovaná jádra. V případě vašeho zájmu o sladké chutě můžete zkusit naše oříšky v mléčné čokoládě posypané skořicí.    Určitě jste už slyšeli o namáčení oříšků. Chvíle ve vodě ořechům jen prospěje, zbaví je nechtěných látek pro naše tělo. Jediná nevýhoda u této metody je změkčení oříšků. Pokud chcete oříšky stále křupavé, dopřejte jim chvíli v troubě a budou zase jako po prvním otevření z pytlíku.
Množství: 500g